1

Opština Subotica

ikonice08

Omiljeno mesto za rekreaciju i vežbanje

Park Dudova šuma je udaljen oko 2 kilometra od centra Subotice nalazi se u blizini subotičke hale sportova.

ZANIMLJIVOSTI

2

Na prostoru na kom se danas nalazi park, zbog peskovitog tla, prvo su bili voćnjaci, a krajem XIX veka je formiran Gradski rasadnik. Vremenom je rasadnik počeo da gubi svoju funkciju, a početkom XX veka, za potrebe fabrike Svilana, uzgajaju se plantaže dodova. Nakon što je fabrika ugašena, površinom su počela da preovlađuju samonikla stabla. U drugoj polovini prošlog veka su izgrađeni tenski tereni i infrastruktura, i park počinje da služi za odmor i rekreaciju.
Tokom 2012. godine urađena je kompletna rekonstrukcija parka. Uz centralno šetalište, izgrađeno je elipsoidno jezero površine 400 m2, popločane su staze za šetnju, obnovljena je trim staza, postavljene su nove sprave za vežbanje, uređeno je igralište za decu, formiran je kutak za ljubitelje šaha, i postavljene su nove klupe.

3

AKTIVNOSTI ZA POSETIOCE

Šetnja: Duž parka pruža se nekoliko popločanih staza uz koje su postavljene klupe. Deo oko jezera, takođe je, uređen za odmor.
Trčanje i vožnja bicikla: Na raspolaganju je staza presvučena tartanom u dužini od 1000 metara.
Sportske aktivnosti: Na prostoru Dudove šume se nalaze sprave za vežbanje, teniski i košarkaški tereni, Hala sportova i gradski bazen (sa jednim olimpijskim i tri bazena za decu, od kojih je jedan sa termalnom vodom)
Dečije igralište: Mališanima je na raspolaganju travnato igralište sa klackalicama, ljuljaškama, toboganima, penjalicama ...

UGOSTITELJSKA PONUDA

Postoji jedan kafe u parku.

KAKO STIĆI

Možete koristiti sistem iznajmljivanja gradskih bicikala SUBIKE. Bicikli se mogu iznajmiti na pet lokacija u gradu: na parkingu iza Otvorenog univerziteta, na stanici kod "Male gostione" na Paliću, u Dudovoj šumi kod Hale sportova, na stanici kod Bazena na Prozivci i na stanici kod TC "Buvljak". Iz centra grada javnim transportom (autobusi broj 2, 8 i 9). U blizini šume postoje parking mesta.

made with love from Joomla.it
Buy Zoloft