STRAZILOVO 01

Opština Sremski Karlovci

ikonice08

Jedno od najposećenijih izletišta nacionalnog parka Fruška gora na čijem vrhu se nalazi planinarski dom

Stražilovo je jedno u nizu brda nacionalnog parka Fruške Gore. Nalazi se na oko 4 kilometara jugozapadno od Sremskih Karlovaca.

ZANIMLJIVOSTI

STRAZILOVO 02

Stražilovo je jedno od omiljenih izletišta u nacionalnom parku Fruške gore. Nalazi se na 321 m nadmorske visine. Poznato je po izuzetnim prirodnim uslovima i po visu na kom je sahranjen jedan od najvećih pesnika romantizma, Branko Radičević. Na vrhu brda su njegov grob i spomenik podignut 1883. godine.
Stražilovo se smatra vazdušnom banjom a karakterišu ga povoljna ruža vetrova.
Na pojedinim mestima je moguće videti fotografije i table sa imenima svih zaštićenih i retkih biljnih vrsta na Fruškoj gori.

STRAZILOVO 03

AKTIVNOSTI ZA POSETIOCE

Šetnja, trčanje, biciklizam. Postoji veliki broj uređenih staza. Planinarske staze su označene belim krugom u koji je upisano crveno srce, dok su staze zdravlja označene belim krugom u koji je upisan zeleni krug.
Piknik. Na više mesta su postavljene drvene klupe i stolovi za piknik. Paljenje vatre je strogo zabranjeno.
Sportski tereni. U blizini planinarskog doma se nalaze tereni za mali fudbal, badminton, odbojku i pejntbol i veštačka stena.
Igralište za decu. U blizini planinarskog doma.

UGOSTITELJSKA PONUDA

U izletištu postoji restoran sa baštom u podnožju brda, planinarski dom i kamp naselje.

KAKO STIĆI

Možete doći vozom (osim brzim) iz Beograda ili Novog Sada , autobusom sa Međumesne stanice u Novom Sadu (Bulevar Jaše Tomića 6, linije 61 i 62) do Sremskih Karlovaca, pa pešice ili lokalnim taksijem do izletišta. U podnožju brda moguće je parkirati automobil.

made with love from Joomla.it
Buy Zoloft