BGMAP NOVI SAD

Izložba fotografija sa konkursa "Plavo-zeleni svet" otvorena je danas na platou ispred Srpskog narodnog pozorištai trajaće do 25. juna.

Predstavljeno je 14 najboljih fotografija po izboru stručnog žirija, od ukupno 1897 koje su pristigle na amaterski foto-konkurs za najbolju fotografiju prirode. Ova izložba predstavlja nastavak aktivnosti u okviru akcije buđenja svesti o značaju očuvanja predela, zdravih stilova života kao i promocije platforme „Plavo zelena mapa Srbije“.

„Plavo zelena mapa Srbije“ se sastoji iz internet portala i android aplikacije, u okviru koje su predstavljene lokacije u Beogradu i Vojovidni, poput zaštićenih područja, urbanih zelenih bisera i Telenor internet parkova. Ova besplatna aplikacija dostupna je na srpskom i engleskom jeziku. Za svaku predstavljenu lokaciju se mogu pogledati fotografije, i dobiti informacije o zanimljivostima, aktivnostima za posetioce, ugostiteljskoj ponudi, kao i uputstvima kako stići na izabranu destinaciju. Pretraživanje android aplikacije je olakšano, i moguće je pregledati željene lokacije putem mape, prema udaljenosti i kroz upotrebu "proširene stvarnosti".

Program "Plavo zelena mapa Srbije" se realizuje uz pomoć Telenor Fondacije, Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, i podršku Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Turističke organizacije Beograda. Više informacija o platformi "Plavo-zelena mapa Srbije" se može naći na www.bgmap.rs, a besplatna android aplikacija se može preuzeti ovde.

Buy Zoloft