TASMAJDANSKI PARK 3

U subotu, 30. maja, od 15 do 19 časova u parku Tašmajdan biće organizovana akcija „Plavo zeleni Beograd“. Cilj akcije je buđenje svesti o značaju očuvanja predela, zdravih stilova života kao i promocija platforme „Plavo zelena mapa Srbije“.

Svako ko bude imao pisanu poruku o prirodi Srbije će dobiti na poklon sadnicu po svom izboru a od volontera i potrebne savete kako da zasadi i održava biljku. Ovom prilikom biće podeljeno 150 sadnica, koje je obezbedio Šumarski fakultet.

Pored toga, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa platformom „Plavo zelena mapa Srbije“  koja se sastoji iz internet portala i android aplikacije, u okviru koje su predstavljene lokacije u Beogradu i Vojovidni, poput zaštićenih područja, urbanih zelenih bisera i Telenor internet parkova. Ova besplatna aplikacija dostupna je na srpskom i engleskom jeziku. Za svaku predstavljenu lokaciju se mogu pogledati fotografije, i dobiti informacije o zanimljivostima, aktivnostima za posetioce, ugostiteljskoj ponudi,ali i uputstvima kako stići na izabranu destinaciju. Pretraživanje android aplikacije je olakšano, i moguće je pregledati željene lokacije putem mape, prema udaljenosti i kroz upotrebu "proširene stvarnosti".

TASMAJDANSKI PARK 4Program "Plavo zelena mapa Srbije" se realizuje uz pomoć Telenor Fondacije, Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, i podršku Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Turističke organizacije Beograda. Više informacija o platformi "Plavo-zelena mapa Srbije" se može naći na www.bgmap.rs a besplatna android apliakcija se može preuzeti ovde.

Buy Zoloft